Medewerkers beheren
Een medewerker moet met de rol Shop Owner Admin aan de shop gekoppeld zijn om de acties in dit artikel uit te voeren.
De lijst met medewerkers bekijken

Via Configuration > Employees opent u de lijst met medewerkersaccounts die voor uw bedrijf zijn aangemaakt. U kunt de lijst filteren op groep en trefwoord, en actieve of inactieve medewerkers weergeven.
Medewerkers bewerken
Dubbelklik op de rij van de medewerker, of selecteer een rij en klik op de knop Edit om een medewerkersaccount te bewerken. Als leidinggevende kunt u alle accountgegevens van een medewerker wijzigen, behalve de instellingen voor tweestapsverificatie van de medewerker.
Een medewerker deactiveren
U deactiveert een medewerkersaccount door Enabled uit te schakelen. Gedeactiveerde medewerkers hebben geen toegang meer tot ShopCtrl. Aan de medewerker kunnen dan geen tickets en berichtgesprekken meer worden toegewezen, maar alle instellingen en shopkoppelingen van de medewerker blijven bewaard.
Een medewerker activeren
Om het account van een medewerker te activeren, zet u het filter op de medewerkerspagina op "Disabled Employees". Open daarna het medewerkersaccount om het te bewerken en vink het selectievakje Enabled aan. Klik op Save om de wijzigingen toe te passen. De medewerker kan direct inloggen nadat de wijzigingen zijn opgeslagen.
De rol van een medewerker in een shop wijzigen
U kunt de rol die een medewerker in een shop heeft wijzigen vanuit het account van de medewerker:
- Ga naar Employee details page > Shop Roles.
- Klik in het gedeelte Enabled Shops op de koppeling die u wilt wijzigen.
- Klik op de knop Change Role en selecteer de rol die u de medewerker in plaats daarvan wilt geven.
- De bewerkte koppeling wordt bijgewerkt in de tabel.
- Klik op Save of Save and Close om het medewerkersaccount bij te werken.
U kunt de koppelingen van meerdere medewerkers voor een specifieke shop ook wijzigen op het tabblad Shop details page > Employees.
Een medewerker ontkoppelen van een shop
Een medewerker in het medewerkersaccount ontkoppelen van shops:
- Ga naar Employee details page > Shop Roles.
- Klik in het gedeelte Enabled Shops op de koppeling die u wilt verwijderen.
- Klik op de knop Remove role.
- De shopkoppeling wordt uit de tabel verwijderd en de naam van de shop verschijnt rechts in het deelvenster Available Shops.
- Klik op Save of Save and Close om het medewerkersaccount bij te werken.
U kunt medewerkers ook ontkoppelen van specifieke shops op de pagina Shop Details Page > Employees page.
Een medewerker verwijderen
Als u een medewerker verwijdert, wordt de medewerker uit uw systeem verwijderd en kan deze niet meer worden hersteld. Een medewerker verwijderen:
- Ga naar Configuration > Employees.
- Selecteer de medewerker die u wilt verwijderen.
- Klik op de knop Delete.